<![CDATA[Eerste leerjaar Werken - Welkom in het eerste leerjaar!]]>Mon, 04 Jan 2016 23:35:05 -0800Weebly<![CDATA[Thema samenwerken: video's]]>Thu, 04 Jun 2015 17:01:47 GMThttp://eersteleerjaarwerken.weebly.com/welkom-in-het-eerste-leerjaar/thema-samenwerken-videos
]]>
<![CDATA[Thema samenwerken: samen staan we sterker]]>Thu, 04 Jun 2015 16:57:36 GMThttp://eersteleerjaarwerken.weebly.com/welkom-in-het-eerste-leerjaar/thema-samenwerken-samen-staan-we-sterkerWel met wat vertraging, maar hier zijn de foto's van ons project rond samenwerken.
De leerlingen kregen de opdracht om een tent te bouwen met 2 kamers, een voor -en achterdeur en de tent moest ook stevig zijn.
Ze moesten zelf een plan uittekenen en uitwerken zonder mijn hulp. De kinderen hadden ook maar beperkt materiaal om deze tent te maken, dus moesten ze met hun groep een oplossing bedenken om de tent toch stevig vast te maken en uit te werken.
Tijdens de evaluatie achteraf hebben de leerlingen zichzelf ook heel eerlijk en goed geëvalueerd. Ze hebben ondervonden dat je bij sommige opdrachten een goed team nodig hebt om de opdracht te doen slagen. 
Het was een leerrijke namiddag!
]]>
<![CDATA[Fietsbrevet]]>Thu, 04 Jun 2015 16:18:39 GMThttp://eersteleerjaarwerken.weebly.com/welkom-in-het-eerste-leerjaar/fietsbrevetEen hele dikke proficiat aan iedereen! Jullie hebben het dubbel en dik verdiend!
]]>
<![CDATA[Thema geworteld: vervolg]]>Thu, 04 Jun 2015 16:14:45 GMThttp://eersteleerjaarwerken.weebly.com/welkom-in-het-eerste-leerjaar/thema-geworteld-vervolg
]]>
<![CDATA[Hip hip hoera Zana!]]>Thu, 04 Jun 2015 16:05:49 GMThttp://eersteleerjaarwerken.weebly.com/welkom-in-het-eerste-leerjaar/hip-hip-hoera-zanaVandaag was het weer feest in de klas. Zana is 7 jaar geworden en trakteerde ons met lekkere dingen. 
Nog een hele gelukkige verjaardag gewenst Zana!
]]>
<![CDATA[Week van de mobiliteit]]>Sat, 30 May 2015 20:51:03 GMThttp://eersteleerjaarwerken.weebly.com/welkom-in-het-eerste-leerjaar/week-van-de-mobiliteitAls afsluiter van de week van de mobiliteit was er een fietsproef. De leerlingen moesten een parcours volgen waar echte verkeersborden stonden en enkele proeven. Bijvoorbeeld: fietsen tussen 2 smalle lijnen, stoppen voor een stopstreep,...
De kinderen hebben enorm goed hun best gedaan en behaalden allemaal hun fietsdiploma op het eind van de week. Een dikke proficiat allemaal!
]]>
<![CDATA[Feestbeesten van de week]]>Sat, 30 May 2015 20:42:36 GMThttp://eersteleerjaarwerken.weebly.com/welkom-in-het-eerste-leerjaar/feestbeesten-van-de-weekDeze week mochten er 2 klasgenootjes elk 7 kaarsen uitblazen. 
Een hele dikke proficiat aan Emma en Brien! 
]]>
<![CDATA[Week van de mobiliteit: bezoek van de politie]]>Wed, 20 May 2015 19:43:50 GMThttp://eersteleerjaarwerken.weebly.com/welkom-in-het-eerste-leerjaar/week-van-de-mobiliteit-bezoek-van-de-politieDeze week ging onze tweede week van de mobiliteit van start. In deze week leren we over verkeersveiligheid, de politie, verkeersregels en verkeersborden en nog veel meer. Vandaag kregen we bezoek van echte politieagenten die ons wat meer vertelden over hun taken en uniform. 
]]>
<![CDATA[Hip hip hoera voor Jens!]]>Wed, 20 May 2015 19:26:44 GMThttp://eersteleerjaarwerken.weebly.com/welkom-in-het-eerste-leerjaar/hip-hip-hoera-voor-jensGisteren mocht Jens al 7 kaarsjes uitblazen! Een hele dikke proficiat Jens en dankjewel voor het heerlijke traktaat!
]]>
<![CDATA[Metend rekenen: De meter]]>Wed, 06 May 2015 20:13:32 GMThttp://eersteleerjaarwerken.weebly.com/welkom-in-het-eerste-leerjaar/metend-rekenen-de-meter
]]>